Categoriën

St.Vincents

31 01 2018 // Kleine Markt 13, Antwerp, Belgium

Img 2273 01

Leven in luxe! Als dit plekje niet door een heilige is opgericht...

geschreven door Alex Bos

Elke Europese metropool heeft zijn eigen concept store, denk aan VooStore in Berlijn of Colette in Parijs – en Antwerpen blijft niet achter! St. Vincents brengt dé internationale formule waar we al die tijd op hebben gewacht. Of het nu hun selectie van superexclusieve interieuritems en kleren is of de koffie aan de bar, wat je vindt bij St. Vincents vind je wellicht nergens anders in België. Ben je niet in een winkelbui? Laat dat jou vooral niet tegenhouden. Want zelfs al zou je alleen gaan om een hapje te eten of een koffietje te drinken, St. Vincents is zeker een bezoekje waard!

Waarom St.Vincents ?

Type

Een conceptstore die jou het gevoel geeft dat je in een museum bent en tegelijkertijd in iemands woonkamer, hoe cool is dat?

Sfeer

Tijdens de week is het er rustig en vredig. Het is de ideale setting om er te werken of een boek te lezen zonder dat je gestoord wordt. Maak je echter geen zorgen; er is niemand die je kwade blikken zal toewerpen als je er afspreekt met een vriend/in om bij te praten na elkaar gedurende een lange tijd gemist te hebben. Op sommige dagen kan je kennismaken met de hond van de eigenaars die er dan vrij rondloopt (super schattig!), leuk voor zij die houden van harige viervoeters. In het weekend bruist het er van het leven. Er is beweging en gebabbel, maar toch voelt het er nooit té druk aan. De sfeer aan de bar en in de winkel is nog steeds erg relaxed. De mensen die er werken geven je altijd voldoende ruimte (letterlijk en figuurlijk) zodat je jouw eigen ding kan doen en je ten volle kan genieten van jouw tijd ter plaatse.

Wijk

Aan het einde van de hippe Kammenstraat. Een perfecte toevoeging aan je shoppingtrip.

Wifi

St. Vincents is voorzien op zowel de workaholics als de instagrammers onder ons. De wificode vind je op het menu, maar je kan er ook altijd achter vragen bij de bar.

Prijs

Aangezien het hier gaat over een adresje met iets exclusievere producten mag je je wel verwachten aan iets hoger dan gemiddelde prijzen. Ook het menu is iets prijziger, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Een lunchdate voor twee bestaande uit twee drankjes en een toast per persoon, kost je ongeveer 30 euro. 9 euro voor een smakelijke toast en 2,5-3,5 euro voor een koffie of ice tea.

Levensveranderend

Bij St. Vincents is er sowieso voor ieder wat wils. Als je er niet komt voor het eten, de koffie of taart, dan vind je er vast wel iets anders indrukwekkend. Of het nu het interieur zelf is, de spullen die ze verkopen, de muziek, de stoelen of de planten… Elk detail komt er samen om een uniek geheel te vormen.

Bediening

De medewerkers (meestal de eigenaars zelf) zijn erg ontspannen en vriendelijk. Onze enige teleurstelling waren de gebruikelijke Sunday pancakes. Die waren niet langer voorradig, best jammer als zondag de enige dag is waarop je ze kan krijgen. Hoedanook, de staff was ontzettend behulpzaam in hun zoektocht naar het eerstvolgende beste hapje op de kaart en de taart die ons werd aangeraden was hémels!

Interieur

Het interieur bestaat uit verschillende natuurlijke elementen. Veel licht, planten, hout, glas en beton. Dit zorgt voor wat tegengewicht tegen de luxeitems die ze nonchalant op allerlei plekken in de ruimte tentoonstellen.

Specialiteit

Bij hun assortiment dat met de grootste zorgvuldigheid is samengesteld draait het allemaal rond de details. Zelfs hun koffie (geroosterd bij The Barn in Berlijn) kan je nergens anders in Antwerpen (misschien zelfs in België!) vinden. Alles wat ze aanbieden, is hun specialiteit: je moet het zelf gewoon beleven!

Img 2285 02
Img 2287 01
Img 2278 01
Img 2289 01
Img 2276 01
Img 2275 01
Img 2277 01
Img 2272 01

Openingsuren

 • maa 12:00 - 19:00
 • din gesloten
 • woe 12:00 - 19:00
 • don 12:00 - 19:00
 • vrij 12:00 - 19:00
 • zat 12:00 - 19:00
 • zon 12:00 - 17:00

Prijzen

 • Lunch 7-12 euro
 • Koffie/thee 3,5 euro
 • Wijn, bier, cocktails 4-8 euro

Waarom St.Vincents ?

 • Het comfort en de gezelligheid van een luxueuze woonkamer, maar dan toch niet zoals thuis
 • Alles onder één stijlvol dak: eten, drinken en winkelplezier

Ben jij de eigenaar van deze locatie?

Als je eigenaar bent van dit adresje, kun je ons contacteren om de mogelijkheden te bespreken en jouw pagina te personaliseren.

hello@hipantwerpen.be

De locatie van St.Vincents

Hip Antwerpen

sinds 2011

HIPAntwerpen is de "go to" plek voor alles wat te maken heeft met Antwerpen: gaande van de leukste shop- en eetadresjes tot de mooiste bars en bezienswaardigheden.
We beloven jullie geen toeristische dingen. Alleen de leuke zaken die je (bijna) nergens anders kan vinden, behalve in Antwerpen uiteraard!