Categoriën

Livelli

13 09 2017 // Waalsekaai 45a, Antwerp, Belgium

20170824 173927758 I Os

Lovely Livelli

We hoeven jullie niet te vertellen dat wij van adresjes houden en zéker wanneer het een lasagne-adresje betreft. Maar waar we nóg meer van houden is lasagne met een verhaal!

Treft het even dat de lasagnerie van Stijn eentje met een dusdanig inspirerend verhaal is om van te smullen. Deze jongeman die werkzaam was als autodealer besloot om er van de een op de andere dag mee te stoppen en de horeca in te duiken. Dat deed hij samen met zijn vader die voordien muziekleerkacht was. Wij zijn zijn beslissing erg dankbaar, want een jaartje later siert Livelli de Waalsekaai.

Alles, maar dan ook echt alles, is er zelfgemaakt. Van het interieur en het meubilair tot het servies en dan hebben we het nog niet eens gehad over de lasagne. ’s Ochtends malen Stijn en zijn vader het graan om tot bloem om er vervolgens verse lasagnevellen mee te maken. Het resultaat heerlijke en superverse lasagne met net dat beetje meer dat er voor zorgt dat dit jouw nieuwe favoriete adresje wordt.

De kaart is beperkt met keuze tussen 4 verschillende lasagnesoorten – wij probeerden de bolognaise variant (niks mis met een klassieke keuze) en de kip tandoori lasagne – zodat ze in de keuken alles kunnen bolwerken. De kaart verandert ook per seizoen zodat ze elke keer iets nieuw kunnen aanbieden. Verder wordt er voor elke lasagnevariant ook nog een bijpassend side salade voorzien, geen must maar wel een echte aanrader!

De dessertkaart zal jullie trouwens zeker niet teleurstellen. Wij waren enkele van de lucky few die nog net de kans kregen om de Livelli tiramisu te proeven *spontaan kwijlmondje*. Vandaag verzorgt “Ons Moe” de dessertjes en wedden dat die minstens even lekker zijn?

Ach, hoe sluit je een blog post af over een adresje waar je maar over kan blijven praten? Door er gewoon nog eens heen te gaan 😉

Waarom Livelli ?

Type

Een lasagnerie met kwaliteit van de bovenste plank! Alles is er tot in de puntjes verzorgd.

Sfeer

Livelli is de plek waar je naartoe gaat als je aangenaam en toch iets deftiger wilt eten zonder er een smak geld tegenaan te smijten en elitair wil overkomen. Eigenlijk is Livelli de plek voor iedereen (onder vrienden/innen, familie of gezellig met het lief) zolang je er maar even de tijd voor wil nemen. Omdat alles er vers bereid wordt moet je toch zeker rekenen op een wachttijd van 25 minuten – ideaal dus om bij te praten en de lasagne nadien zal niet teleurstellen!

Wijk

Het Zuid is een levendige buurt met winkels en musea. Na je activiteiten kan je dus bij Livelli binnenspringen en uitblazen.

Wifi

Bij een plek zoals Livelli is het de bedoeling dat je tot rust komt en alleen maar oog en oor hebt voor elkaar. Vergeet die wifi dus!

Prijs

Voor een portie van de beste lasagne die we ooit hebben gegeten tel je tussen de 15 en de 17 euro neer. Met een side salade (4 euro) erbij en een drankje heb je met 25 euro zeker gegeten. Prijs-kwaliteit verhouding is hier ideaal!

Levensveranderend

De lasagnes die wij tot nu toe ooit al aten zijn niets in vergelijking met de lasagnes in combinatie met de side salades. En dan hebben we niet alleen over onze ervaringen met de lasagnes uit aluminium schaaltjes van de supermarkt.

Bediening

Wie dacht dat alleen de lasagne hét kenmerk van Livelli is, zit fout. We zeiden het al eerder: Livelli is een adresje met een verhaal. Stijn’s verhaal en zijn passie zitten helemaal ingebakken in zijn manier van bedienen en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen.

Interieur

De unieke tegelvloer, de mosterdgele kleuren, de houten tafeltjes, de constructie aan het plafond versierd met lampen en hangplantjes en dat allemaal zelf gemaakt. Wij waren onder de indruk!

Specialiteit

Aangezien wij nog nooit eerder een lasagnecombinatie van kip en tandoori aten, moeten we toegeven dat deze bij uitstek onze voorkeur kent. Hetzelfde geldt voor alle side salades die ervoor zorgen dat de lasagne net dat tikkeltje meer is dan alleen lasagne: zeer verfijnde smaken die erg mooi zijn afgewerkt. Psst, naar het schijnt hebben ze ook een killer limoncello, maar deze hebben we nog niet kunnen proeven. Wie test deze binnenkort eens uit?

20170824 173843292 I Os
20170824 173914805 I Os
20170824 173927758 I Os
20170824 182034201 I Os
20170824 183511091 I Os
Snapseed

Openingsuren

 • maa gesloten
 • din 12:00 - 14:00
 • din 18:00 - 23:00
 • woe 12:00 - 14:00
 • woe 18:00 - 23:00
 • don 12:00 - 14:00
 • don 18:00 - 23:00
 • vrij 12:00 - 14:00
 • vrij 18:00 - 23:00
 • zat 12:00 - 14:00
 • zat 18:00 - 23:00
 • zon gesloten

Prijzen

 • Lasagne 16 euro
 • Side salade 4 euro

Waarom Livelli ?

 • Ontzettend vers
 • Van graan tot bloem gemalen deeg
 • Gezellig, netjes en toch niet over the top
 • Ideaal om bij te praten

Ben jij de eigenaar van deze locatie?

Als je eigenaar bent van dit adresje, kun je ons contacteren om de mogelijkheden te bespreken en jouw pagina te personaliseren.

hello@hipantwerpen.be

De locatie van Livelli

Hip Antwerpen

sinds 2011

HIPAntwerpen is de "go to" plek voor alles wat te maken heeft met Antwerpen: gaande van de leukste shop- en eetadresjes tot de mooiste bars en bezienswaardigheden.
We beloven jullie geen toeristische dingen. Alleen de leuke zaken die je (bijna) nergens anders kan vinden, behalve in Antwerpen uiteraard!