Categoriën

Kofika

04 07 2017 // Doornelei 2, Antwerp, Belgium

Kof1

Lunchen met de collega's

Nadat we Kofika hadden ontdekt via social media (ja, zo gaat dat tegenwoordig) waren we meteen onder de indruk van de leuke vorm van het pand. De foto’s waren veelbelovend en de reviews waren dat ook. Dus afgelopen woensdag was het dan zo ver en testten we de lunch bij Kofika.

Kofika neemt een hele hoek van de Doornelei in beslag en dat is haar charme. De tafels en stoeltjes geven een moderne uitstraling aan het interieur. Aangezien we vandaag al genoeg vintage zien in andere zaken is dit wel een verademing. De moderne stijl en de mooie muurschildering achteraan geven een frisse en ruime indruk.

Kof2
Kof5

We bestellen een simpele koffie die ons smaakt en na een beetje getetter begeven we ons eindelijk naar de toog om er onze lunch te bestellen. De kaart biedt voor ieders wat wils zij het kleine of grote honger. Verwacht je aan een gezonde keuken met een “gewone” twist. Zo blijven alle gerechtjes toegankelijk voor iedereen zonder dat je wordt afgeschrikt door speciale dingen waar je nog nooit van hebt gehoord.

De prijzen lijken aanvankelijk iets steviger, maar we mispakken ons dan ook erg aan de porties. Een kom soep (met speltbrood) is een kom om U tegen te zeggen en echt zijn geld waard. De broodjes zijn lekker krokant. Je weet wel, van dat goed ciabatta(-achtig?) brood! En de club kip-spek-cheddar-mayo-ketchup-sla mag er ook wel zijn (alleen waren we iets minder onder de indruk van de sla).

Kof3

Onze tweede ronde is de dessertronde. Er liggen proevertjes op de toog – stukjes broodpudding en merengues. De broodpudding spreekt ons zodanig aan dat we het niet kunnen laten van een stuk te bestellen. Dat hebben we maar braaf gedeeld want ook hier weer een gigantische portie! Maar wij klagen uiteraard niet hoor 😉

Het leukste aan Kofika vonden we toch het feit dat je er ongestoord kon babbelen. We hebben er gemakkelijk drie uur op ons gemak gezeten terwijl we de sfeer probeerden op te snuiven. De sfeer is er relaxed. Het is duidelijk dat het er tijdens de lunchuren net iets drukker is dan anders, maar ook niet zo druk dat je er wil gaan lopen. De meisjes achter de toog zijn overigens heel vriendelijk en maken allesbehalve een gehaaste of gestresste indruk.

Kofika is dus niet echt the place to be voor een gehaaste snelle hap. Hier kom je naartoe om lekker te keuvelen onder de collega’s. Perfect om dus even te ontsnappen aan je drukke werkdag!

Kof4

Openingsuren

  • maa 8:00 - 17:00
  • din 8:00 - 17:00
  • woe 8:00 - 17:00
  • don 8:00 - 17:00
  • vrij 8:00 - 17:00
  • zat gesloten
  • zon gesloten

Prijzen

  • Koffie 2-3 eur
  • Lunch 6-15 eur

Waarom Kofika ?

  • Geniet van een lekkere lunch onder de collega's

Ben jij de eigenaar van deze locatie?

Als je eigenaar bent van dit adresje, kun je ons contacteren om de mogelijkheden te bespreken en jouw pagina te personaliseren.

hello@hipantwerpen.be

De locatie van Kofika

Hip Antwerpen

sinds 2011

HIPAntwerpen is de "go to" plek voor alles wat te maken heeft met Antwerpen: gaande van de leukste shop- en eetadresjes tot de mooiste bars en bezienswaardigheden.
We beloven jullie geen toeristische dingen. Alleen de leuke zaken die je (bijna) nergens anders kan vinden, behalve in Antwerpen uiteraard!